Шефът на “Инжстрой”: Даваме на Спартак 200 000 годишно, не знам за проблеми

15

Собственикът на фирма “Инжстрой” Пламен Стилиянов обяви, че не знае за проблеми в Спартак Варна. Финансовият благодетел на соколите бе категоричен, че изпълняват ангажиментите, които са поели към клуба. “За първи път чувам, че Живко Великов е напуснал Спартак, както и че клубът е пред фалит. Аз с футбол не се занимавам”, заяви Стилиянов пред “Варна Утре”.

Шефът на “Инжстрой” сподели, че техният ангажимент е да дават малко над 200 000 лева на Спартак годишно. “Тези пари клубът ги получава, не сме спирали да ги даваме. Не знам какво се случва с отбора, тъй като пак казвам – с футбол не се занимавам. Не мога да взема отношение по създалата се ситуация”, каза още Стилиянов. От думите му стана ясно, че очевидно той не се вълнува как точно се изразходват тези средства.

“Инжстрой” пое издръжката на Спартак Варна преди три години, като в замяна на това получи клубния стадион и всички други бази, част от “Спортен комплекс Спартак” АД. Друг е въпроса, как може да се издържа професионален футболен клуб с 200 000 лева на година. Излиза, че от строителната фирма са получи апетитните терени срещу едва 600 000 лева, дадени от 2010 г. насам, когато влязоха в клуба.