Физически сме добре, хвалят се соколите

2

Старши треньорът на Спартак 1918 Румен Димов загатна, че е избистрил титулярния състав за пролетния полусезон, но не пожела да разкрие повече подробности. Той добави, че за него всички 23-ма футболисти в основната група са титуляри. „Запознат съм с качествата на моите момчета. Преди всеки мач, аз съм човекът, който определя стартовия състав. Титулярите са в главата ми, но ще ги разберете преди домакинството на Несебър“, призна Димов.

Опитният наставник заяви, че неговите футболисти се намират в добро физическо състояние няколко дни преди старта на първенството. „В кондиционно отношение сме добре. Има още някои детайли, които трябва да изчистим. Голямата ни слабост е завършващият удар. Всеки мач създаваме поне 5-6 чисти положения, но не можем да ги реализираме“, оплака се треньорът.

Той е категоричен, че пропуските в атака не могат да се решат от днес за утре. „Това е процес, които изисква много работа и постоянство на тренировките. Искам от момчетата да се раздават на 100% и да практикуват правилен футбол. Някои от новите още са разколебани в действията си, но с напредването на мачовете ще се адаптират“, убеден е Димов.