Спартак разби Тополи с 3:0. Димитров, Веселинов и Боев вкараха

5

СпартакОтборът на Спартак срази Тополи с 3:0 в мач от VI кръг на Трета лига – Североизточна група, игран на стадион “Локомотив”.

За спартаклии започнаха същите 11 от сблъсъка с Верея: Иван Атанасов, Александър Йовчев, Милен Николов, Боян Илиев, Стефан Иванов, Тодор Маринчев, Васко Боев, Валентин Веселинов, Илиян Неделчев, Ивайло Русев и Даниел Димитров.

В 9-ата минута домакините поведоха в резултата. Вратарят на тополци не успя да задържи топката след удар и Даниел Димитров я довкара в мрежата – 1:0. В 24-тата минута с майсторски удар по земя от дъгата на големия пеналт Валентин Веселинов направи 2:0. Две минути след това Боян Илиев напусна заради контузия и бе сменен от младока Благовест Гачев.

В 46-ата минута в игра за Спартак се появи Атанас Карачаров, който влезе на мястото на Александър Йовчев, а в 72-рата Десислав Дяков смени Даниел Димитров. След почивката срещата се доиграваше, като спартаклии владеха по-дълго топката и не позволиха на съперника да застраши вратата им. Ивайло Русев отправи един сериозен шут, който вратарят на Тополи, а после пак Русев подаде към Дяков, но той се размина с кълбото. В последните секунди Васко Боев бе точен с прецизен удар – 3:0.