Спартак Варна пред разпадане!

0

Спартак Варна е пред разпадане. Соколите са пред угрозата да бъдат заличени от футболната карта на България. За втори път за последните 4 години клубът може да обяви фалит, съобщиха футболистите и хора от спортно-техническия щаб пред petel.bg. Насроченото за днес предиобед заседание на Управителния съвет не се проведе, тъй като липсваха представители на спонсора “Инжстрой”. На него трябваше да бъде внесена яснота за развитието на клуба. В понеделник в 14 часа футболистите ще очакват в съблекалнята да се появят шефовете, за да им съобщят какви са перспективите пред клуба. Ако това не стане, играчите са категорични, че спират да тренират и най-вероятно тимът ще се разпадне.

“От дълго време никой от ръководството не е идвал при нас. Проблемът тук не е, че имаме да вземаме две заплати, а че никой не казва какво ще стане с отбора. Достатъчно изчаквахме, но след като липсва яснота около бъдещето няма смисъл повече да продължава тази агония”, заявиха играчите. На практика в момента в клуба няма нито един ръководител след напускането на Живко Великов. Не е ясно дали има средства за пролетния полусезон и дали изобщо “Инжстрой” ще продължи да издържа клуба.

Според наредбата на Българския футболен съюз всеки футболист има право да разтрогне своя договор при неполучени две заплати. Така в началото на следващата седмица соколите могат да останат без футболисти.