Спартак (Варна) остана без спонсор и се разпадна

0

Варненският футболен клуб Спартак остана без представителен тим, тъй като преди минути играчите обявиха, че спират да тренират. Причината е неяснотата около бъдещето на клуба. Досегашният спонсор – „Инжстрой“, официално е обявил, че спира да дава повече пари за мъжкия отбор. Досега неговите ангажименти бяха да плаща по 200 000 лева на сезон, които се изпълняваха. „На футболистите се дължат дребни суми и общо около 30 000 лева, които „Инжстрой“ ще погаси. Проблемът е обаче, че вече нямаме генерален спонсор“, уточни пред Petel.bg Живко Великов, който беше на стадиона днес, но още преди три дни съобщи, че напуска футбола. “Инжстрой” ще дава пари само за школата на “соколите”.

Великов добави, че е научил решението на „Инжстрой“ вчера и е дошъл да запознае футболистите с него, тъй като през последните 16 месеца е бил посредник между спонсора и отбора. „Спираме да тренираме, но се надяваме някой да се сети, че Спартак все още го има и да ни помогне. Призоваваме общината и обществеността да ни подадат ръка, тъй като ако това не стане в близките дни ,клубът ще изчезне от футболната карта и на пракитка“, заявиха пред журналистите треньорът Иван Найденов, Марин Петров и футболистите Диян Кателиев, Генко Славов и Венцислав Маринов.

Всеки от играчите вече е свободен да си търси нов клуб, тъй като разтрогването на досегашния му договор ще е формалност. Ако не стане някакво чудо в близките дни през февруари от клуба ще уведомят официално БФС, че преустановяват участие в „Б“ група. Според наредбата, ако това стане най-рано от лятото или по-късно варненският клуб може да започне участие в първенството на „А“ окръжна група.