Спартаклии обсъдиха важни въпроси с шефа на Общинския съвет на Варна

2

29_1В кабинета на председателя на Общинския съвет на Варна Тодор Балабанов се състоя среща между него, Янко Станев, шефът на Управителния съвет на футболния Спартак Стефан Калименов, зам.-председателя Евгени Балев и членовете на управата Красимир Зафиров и Марин Димитров.

Постигната бе договорка, че ако ремонтът на бул. “Васил Левски” засегне още седалки от трибуните на стадион “Спартак”, ще бъде вдигната нова трибуна. В противен случай ще се монтират нови седалки на мястото на бутнатите.

На срещата бе потвърдено, че на 24 или 25 януари ще се състои така дълго очакваната извънредна сесия на Общинския съвет за казуса “Спартак”. На нея трябва да бъде взето решение за преобразуването на Спортен комплекс “Спартак” АД, като за целта от фирма “Инжстрой” ще входират писмо в общината утре или вдругиден.

След преобразуването на Спортния комплекс общината ще си върне собствеността върху стадион “Спартак” и прилежащите му площи и ще ги отдаде безвъзмездно за ползване на клуба.

Тъй като има юридически изисквания по цялата процедура, които ще отнемат два месеца, окончателното решение за преобразуването на спортен комплекс АД ще се вземе на редовна сесия на ОбС през март или април.

 

За “Петел” шефът на УС на Спартак Стефан Калименов съобщи още, че клубът ще подпише договор с “Инжстрой”, за да кандидатства пред държавата за отпускането на 1 милион лева за реконструкцията на стадион “Спартак”. Както е известно, парите бяха обещани лично от Бойко Борисов и Красен Кралев.

“Дано всички обещания по време на днешната среща станат реалност”, пожела Калименов.