Снимки от церемонията за Футболист №1 на Варна за 2016 г.

4

Troika1Много легенди, треньори, бивши и настоящи футболисти, както и хора от политическия елит начело с кмета Иван Портних уважиха церемонията по награждването на Футболист №1 на Варна за 2016 г.

Joro Legendi

Събитието се проведе в Юнашкия салон на морската столица. Организаторите от Зоналния съвет на БФС и спортните журналисти на Варна връчиха куп награди.

Първо бе награден шампионът на България по футзал Гранд Про, който по традиция участва и в европейските клубни турнири, а дори бе и домакин на своята група. Призът бе връчен от легендата на “моряците” Тодор Марев на треньора Димитър Пантев.

Шампионът на България по плажен футбол Спартак също получи награда, като тя бе връчена на капитана Калоян Цветков от голмайстор №1 в историята на Черно море Стефан Богомилов.

Наградата за най-добър отбор в областното първенство бе за Ботев (Брестак) и я връчи зам.-председателят на Зоналния съвет на БФС Пламен Хаджийски.

Не бяха подминати и успехите на женския футбол. Талантливите момичета на Варна бяха отличени за титлата си при девойките до 12 години.

Най-проспериращ футболист на Варна за 2016 г. е Илиан Илиев. 17-годишният халф, който дебютира в елитния мъжки футбол, е на турнир с националния отбор и призът му бе връчен от легендарния защитник Иван Василев на шефа на ДЮШ на “моряците” Емануил Луканов.

Заедно с купата бившия футболист на Черно море и ЦСКА подари и една бутилка вино, презназначено специално за старши треньора на варненци Георги Иванов-Гонзо.

За цялостен принос към футбола бе отличен посмъртно Траян Дянков. Наградата бе връчена от шефа на спортната комисия в общината Мартин Байчев на брата на Траян – Диян Дянков.

В топ 10 на анкетата попаднаха 10 играчи на Черно море. От четвърто до десето място се наредиха Бакари, Уго Секо, Пламен Николов, Марек Кузма, Пржемисъл Коварж, Иван Коконов и Тодор Паланков.

На трета позиция е Михаил Венков, който получи наградата си от шефа на общинскя съвет на Варна Тодор Балабанов.

Втори стана Александър Цветков, чийто приз му бе връчен от шефа на Зоналния съвет на БФС Георги Мирчев.

За №1 кметът на Варна Иван Портних награди Георги Илиев, който става футболист на Варна за рекорден пети път.

spartak

mir4ev-kebi