Освободените Бижев и Начев: Спартак загива заради Живко Великов

30

Шокиращи изказвания за случващото се в Спартак Варна направиха освободените от отбора Георги Бижев и Мирослав Начев. Те бяха категорични, че клубът затъва заради изпълнителния директор Живко Великов. Двамата бяха изгонени след загубата с 0:4 от Поморие, макар първият да не игра заради контузия. „Великов ни извика и каза да подпишем, че разстрогваме по взаимно съгласие. Ако не сме го направили, щяло да стане по лошия начин“, казаха играчите.

Те разкриха, че резултатите на Спартак са слаби, тъй като тимът е разделен на групички. „Всичко е заради Живко Великов, защото той плаща избирателно на футболистите, по симпатии. Някой получават по-голям процент от заплатите си, други по-малко. Трети нищо не получават. Атмосферата в клуба е нетърпима. Великов постоянно плаши футболистите. Ето, вчера влязал в съблекалнята и казал, че другата седмица щял да изгони още двама. Иначе в състава има много добри футболисти, но няма отбор“, заяви също Бижев. Той е в лазарета от три седмици, тъй като има болки в коляното. От Спартак обаче му отказали средства за ядрено-магнитен резонанс. „Живко Великов ми каза, че ще даде пари само ако някой умре. За погребението му“, разкри още опитният нападател. Бижев и Начев се оплакаха, че от клуба им давали само по 200 лева за квартири, а средства за храна не били осигурени.

Бижев бе категоричен, че заради хора като изпълнителният директор на Спартак, българският футбол е в това състояние. „Живко Великов живее на гърба на футбола. Знам, че до преди два месеца всичко в клуба е било изключително изрядно. Собственикът Пламен Стилиянов е плащал до стотинка. От както обаче Великов се завърна в Спартак всичко е пълна каша и се обърна с краката на горе“, допълни Бижев. 

Той призна, че обмисля да спре с футбола. „Бях го решил още докато играх в Полша. След това дойде предложението от Спартак и приех, тъй като този клуб ми е на сърцето. Не предполагах обаче какво ще се случи“, заключи Бижев.