Людмил Горанов: Феновете ми върнаха силните емоции със Спартак

0

0000Най-успешният треньор на футболния Спартак Людмил Горанов изрази задоволство от избора на новия УС на клуба и неговата първа цел – още до Коледа да бъде подписан предварителен договор между Спартак 1918 и ”Инжстрой”, по силата на който клубът ще използва бевъзмездно стадиона си с прилежащите му площи.

Както е известно, за председател на УС на Спартак 1918 бе избран Стефан Калименов, а за зам.-председател – Евгени Балев. В управата своето място запази Красимир Зафиров, а другите нови членове са бившите футболисти Радостин Станев, Борислав Георгиев-Бобъра и Мартин Зафиров, баскетболната икона Тодор Стойков и феновете Георги Симеонов и Марин Маринов.

„След като се пребориха за базата, логично по-младите ни привърженици взеха и властта в клуба. Те се обединиха и реагираха срещу една неправда. Отидоха при началството и справедливостта възтържествува. Това беше пътят и аз го казах преди година, че трябва да сме заедно с феновете. Знаете, че майката не взема детето, докато не заплаче, а ние трябваше да плачем силно, за да ни обърнат внимание”, заяви за „Народно дело Седмицата” Людмил Горанов.

Той призова членовете на УС да бъдат внимателни при подписване на договора с „Инжстрой” за базата в близките дни и изрази убеденост, че ще защитят интересите на клуба.

„Убеден съм, че нашите нови ръководители няма да действат прибързано. Те трябва да са внимателни, тъй като договори лесно се подписват, но трудно се развалят. Пожелавам им при тях да не надделяват интересчийски чувства и да направят нещо хубаво за Спартак”, допълни Горанов.

Иначе самият той е вярвал, че договорът, който съсипа клуба, ще бъде развален, тъй като всеки договор с цел облага и измама може да бъде атакуван.

„С всичките действия, първо на рождения ден на клуба, феновете ме върнаха в силните емоции назад във времето. Тогава, когато на стадион „Спартак” имаше само радост и всички ни подкрепяха. Аз никога не съм имал проблеми със запалянковците. Някои може и да са изразявали недоволство заради футболни неудачи, което е нормално, но винаги са били зад нас”, каза още Горанов. Последният води най-успешния отбор на Спартак в историята в периода 1982/1984. Тогава отборът игра финал за купата на България, записа първа победа в Европа и стигна до втория кръг в турнира за КНК, и завърши трети в „А” група.