Иван Найденов: Спартак още е в играта за “А” група

0

Според треньора Иван Найденов Спартак  изпитвал трудности при вкарването на голове и затова не е записал по-горно класиране в „Б“ през есенния полусезон. „Раздвоен съм в оценката си за представянето на тима. Започнахме първенството по най-добрия начин – с три поредни победи, но после изпитвахме трудности пред гола и след като взехме само една точка от мачовете със Спартак (Плевен) и Чавдар, попаднахме в дупка. Последва класическа загуба в Разлог и стана още по-лошо. В последния кръг обаче се вдигнахме и най-важно е, че останахме в играта за „А“ група“, заяви Найденов. Последният изрази задоволство, че младите играчи направили крачка напред и особено в срещите за купата показали, че може да се разчита на тях. Найденов се надява, че с една удачна селекция и пълноценна зимна подготовка спартаклии ще са по-силни и конкурентоспособни напролет.
Относно първия 1/8-финален мач за купата с Литекс в неделя Найденов каза: „Целта ни е да играем добре и да се противопоставим на по-силния съперник. Не сме се взели толкова на сериозно и не сме разучавали ловчанлии в детайли. Представата за тях от няколко мача по телевизията и пресата ми е достатъчна. Дали ще се затворим или надиграваме? Елате на стадиона и ще разберете.“
Неделното домакинство с тима на Христо Стоичков пропуска Васко Боев. Халфът е наказан за един мач заради получен пети жълт картон в Симитли. Централният защитник Венцислав Маринов е възстановен и ще излезе титуляр.