Вратарят-герой за Спартак вкарал и на “соколите” от дузпа преди 5 години

0

Вратарят на Спартак Мирослав Марков неслучайно е определен за изпълнител на дузпа в Раковски, разкри треньорът на варненци Иван Найденов. „Преди 5 години, когато Спартак елиминира Сливен за купата под Сините камъни с дузпи, Миро пазеше на домакините и ни вкара един път от бялата точка. Добре че тогава не спаси нито един наш удар и продължихме в следващия кръг“, върна се назад във времето Найденов. Любопитно е, че във въпросния мач в Сливен той играе като халф и е точен веднъж при 2:2 в редовното време, а след това вкарва първата дузпа за варненци.
Иначе в събота 25-годишният Марков вкара петия си гол при шестата изпълнена дузпа в турнирен мач. Досега той е вкарал три пъти от бялата точка за Сливен, а с екипа на спартаклии е точен срещу Козлодуй в турнира за купата на аматьорската лига и пропуска срещу Нефтохимик за купата на България.

Самият Марков призна, че се чувствал уверен и сигурен, преди да застане зад топката, за да изпълни последната дузпа за своите.  “Бях спокоен и чувствах вътрешно в себе си, че ще вкарам. Засилих се, затворих очи и шутирах в средата на вратата, както винаги съм го правил. В интерес на истината не уцелих добре топката, но добре че влезе, след като техният вратар се хвърли към единия ъгъл“, заяви Миро. Последният описа и реакцията си при спасяването на третата дузпа на домакините: „Гледах до последно в очите техния играч, избрах си ъгъл и успях. След като ми вкараха първите две дузпи, се надявах да спася третата или четвъртата, или да шутират в гредата или аут. Радвам се, че всичко се разви в наша полза.“
„Дано ми се удаде възможност да вкарам дузпа и в редовното време на мач за първенство“, пожела си Марков.