Спартак удари Лудогорец и е все по-близо до зимуване на върха в Трета лига

34

Спартак победи Лудогорец 3 с 1:0 в отложена среща от деветия кръг на Трета лига – Североизточна група на стадион „Спартак”. Голът за победата вкара Мартин Паскалев, който след четирите си поредни попадения преди време с глава, този път се разписа с крак.

Спартаклии вече имат 29 точки и са само на точка от лидера Светкавица. Варненският тим обаче има да изиграе два мача до края на годината, а отборът от Търговище – един, което означава, че най-вероятно Спартак ще зимува на върха.

В 17-ата минута домакините откриха резултата. След корнер Янаки Смирнов подаде на Мартин Паскалев, който насочи топката с нисък удар в мрежата – 1:0.

Три минути по-късно вратарят на гостите Мартин Петков изби силен удар на капитана на спартаклии Янаки Смирнов.

В следващите минути играта се водеше между двете наказателни полета. Домакините играеха по-често с топката, но разградци се бранеха добре.

В първите минути след почивката Спартак притисна съперника, разиграваше по-бързо топката и търсеше нов гол, с който да убие интригата. В 53-тата минута Тугай Неджет шутира силно, но над гредата.

Постепенно гостите изнесоха играта от своята половина и атакуваха при всяка възможност.

В 66-ата минута играч на Лудогорец 3 проби отляво до аутлинията и върна ниско топката, но Ибрям Ибрям протегна крак и я изчисти в корнер.

В 68-ата минута след нисък удар на Юнуз Юнуз кълбото профуча край дясната странична греда.

В 69-ата минута току що влезлият Анте Бачков се озова на добра позиция и шутира незабавно, но вратарят изби в корнер. След изпълнението му Мартин Паскалев отклони топката с глава към вратата, но отново стражът на гостите Мартин Петков се разтегна и изби с една ръка.

В 73-тата минута Петков изби и удар от фаул на Янаки Смирнов, след като топката бе насочена в неговия обсег.

В 75-ата минута Янчо Андреев шутира слабо от фаул в ръцете на Мартин Петков.

В 77-ата минута гостите стигнаха до първото си сериозно положение. След вдигане от фаул Божидар Владимиров изпрати топката с глава в аут.

В 88-ата минута след меле в наказателното поле на домакините Георги Николов шутира с глава, топката се отклони от пръстите на Християн Славов и лявата странична греда.

Съставът на Спартак: Християн Славов, Кристиян Върбанов, Мартин Паскалев, Ибрям Ибрям, Велислав Боев, Мирослав Георгиев (82 – Кристиян Георгиев), Георги Георгиев, Янчо Андреев, Янаки Смирнов, Юнуз Юнуз, Тугай Неджет (69 – Анте Бачков).