Спартак с първа загуба на турнира по плажен футбол във Варна

27
МФК Спартак допусна първа загуба на силния международен турнир по плажен футбол, който се провежда във Варна. Домакините отстъпиха пред шампиона на Молдова Нистру с 2:5. Въпреки поражението, утре носителят на титлата в България ще има шанс да спечели първото място срещу същия съперник. Това е така, тъй като според регламента на турнира четирите участници играят всеки срещу всеки и след това първите два тима в класирането спорят за трофея, а третият и четвъртият – за бронзовите медали. Българите и молдовците бяха записали по две победи преди това над Наполи Патрон (Гърция) и Уест Дева (Румъния) и затова ще се изправят един срещу друг утре и за титлата.
Димитру Граур отбеляза три гола за Нистру, а другите два бяха дело на Андрей Флореа и Александр Арефиев. Двете попадения за Спартак вкара Филип Филипов.
В другата среща от вечерната сесия Уест Дева надигра Наполи Патрон с 4:2. Головете за победителите реализираха Тома Винсене (2), Йонел Постеука и Йонут Флореа, а за съперника – Георгиос Георгикопулос и Андреас Софулис.
Така утре в 10 ч. на стадиона за плажни спортове в квартал “Аспарухово” румънците и гърците играят за третото място, а час по-късно стартира финалът.