Спартак създаде куп положения, но не успя да победи Марек

68

Спартак (Варна) изпусна да победи Марек в първия си мач от пролетния полусезон на Втора лига. В двубой от 23-ия кръг домакините от морската столица имаха превъзходство през цялото време, но така и не успяха да стигнат до гол, като направиха куп пропуски. “Соколите” водят в класирането с 46 точки – на две пред преследвачите Хебър и Етър. Марек от своя страна е на 14-а позиция с 22 точки.

През първите десет минути на двубоя голови положения липсваха. В 22-ата минута Янчо Андреев стреля високо над вратата. Три минути по-късно домакините от Варна направиха сериозен пропуск пред вратата на Марек. Бабалиев се озова на голова позиция, но ударът му беше отразен от Пламен Младенов, а при втория удар защитник на гостите изчисти от голлинията. По-добрите действия на футболистите на Спартак продължиха и в следващите минути. Янчо Андреев обаче стреля с глава в аут. Веднага след това, в 28-ата минута, Даниел Георгиев се възползва от неориентирани действия в отбраната на Спартак. Той излезе на голова позиция и стреля от малък ъгъл, като ударът му беше отразен от Нисторов. В добавеното време на първата част Бабалиев се размина с чудесно центриране от левия фланг.

В 55-ата минута Бабалиев стреля покрай вратата от сравнително близка дистанция до голлинията. Секунди по-късно той беше намерен в наказателното поле. Овладя добре, завъртя се, но и този път шутира в аут. В 61-ата минута Цветан Василев, а след това и Петър Патев не намериха вратата на Марек. В 74-ата минута Димитър Владимиров насочи добър удар към близкия ъгъл на вратата на Спартак. Нисторов обаче внимаваше и отрази. В 87-ата минута Пламен Младенов се намеси чудесно при мощен шут на Митев. В добавеното време отново Младенов беше последна преграда след удар на Петър Патев. Стражът на Марек се отчете с поредно важно спасяване в мача.

Спартак – Марек 0:0

Стартовият състав на Спартак: 1. Станислав Нисторов, 2. Велислав Боев, 23. Мартин Василиев, 4. Петър Патев, 13. Архан Исуф, 14. Веселин Любомиров, 17. Цветан Илиев, 10. Янчо Андреев, 7. Георги Бабалиев, 11. Виктор Митев, 9, Мехмед Мехмед