Спартак организира турнир в памет на Жиката и Доктора

9

Снимка: ПФК Спартак, официален сайт

Футболен турнир с името на две от най-ярките имена от историята на Спартак (Варна) ще се проведе следващата събота, на 9-и септември, съобщава официалният сайт на „соколите“.

Надпреварата за ветерани в памет на две емблеми на варненския футбол и клуба Живко Господинов и Стефан Найденов-Доктора ще се състои на едно от игрищата с изкуствена настилка на СК „Локомотив“, носещо името на клубната легенда Живко Господинов.

Мачовете ще се изиграят от 17 ч. до 19.30 ч. В турнира покана за участие са приели ветераните на Добруджа, Черно море, Белослав и Спартак (Варна). Състезанието се организира от Пламен Казаков, бивш съотборник на Жиката и Доктора в „Спартак“, ветераните на клуба, както и с активното съдействие на дирекция „Спорт“ към Община Варна.

Живко Господинов и Стефан Найденов сформират един от най-добрите футболни тандеми в България през 80-те години на миналия век в силния период на „соколите“. През 1983 г. Спартак е финалист за Купата на страната и 1/8-финалист за КНК, а през 1984 г. спартаковци са бронзови медалисти. Господинов има 306 мача и 101 гола за варненския тим, 39 мача и 6 гола за националния отбор и е осминафиналист с трикольорите в Мексико’86, а Найденов със 56 гола в 193 срещи е рекордьор по брой отбелязани голове в „А“ група за „Спартак“.