Спартак загуби при гостуването си на Поморие

34

Поморие победи Спартак с 2:0 в мач от X кръг на Втора лига в Несебър и прекъсна серията на варненци от 4 поредни срещи без загуба в първенството.

В 40-ата минута Поморие дръпна с 2:0, след като Петков бе най-съобразителен при меле след корнер и отблизо изпрати кълбото в мрежата.

След почивката в игра за Спартак се появи Ивайло Русев и отборът заигра с трима нападатели, и по схема 4-3-3. В защита десен бек е Исуф, ляв – Динков, а в центъра – Добрев и Иво Иванов, а в средата на терена са Илиев, Боев и Стоян Иванов.

Малко по-късно Боян Илиев заигра като централен нападател, след като Стефан Иванов смени Смирнов.

Варненци имаха претенции за дузпа, след като Ивайло Русев центрира и топката се отклони от ръката на бранител на Поморие. Първи до нея стигна спартаклия, който след съприкосновение с помориец падна на тревата. Реферът показа жълт картон на играча на гостите, след като не уважи претенциите им да посочи бялата точка.

Към края след пауза от близо два месеца на терена се завърна Рангел Абушев. Както е известно, нападателят на Спартак се възстановаваше след комоцио, получено в срещата от четвъртия кръг с Лудогорец.

В мача с Поморие варненци бяха подкрепяни от над 50 свои привърженици.

Съставът на Спартак (3-5-2): Християн Славов – Васил Добрев, Иво Иванов, Георги Динков – Александър Йовчев (46 – Ивайло Русев), Архан Исуф, Боян Илиев, Васко Боев (85 – Абушев), Стоян Иванов – Янаки Смирнов (65 – Стефан Иванов), Румен Николов.