Спартак е на 1/16-финал в Шампионската лига по плажен футбол след победа над португалци

22
Носителят на титлата на България МФК Спартак стартира ударно в Шампионската лига по плажен футбол. На турнира в португалския град Назаре варненци биха с 6:3 домакините от Сотао и се класираха за 1/16-финалите. Съперникът им записа вчера поражение с 1:3 и от третия тим в групата – Динамо (Батуми), и така грузинците и българите си гарантираха място в следващата фаза преди двубоя помежду им, който е утре от 14 ч. българско време.
Възпитаниците на Симеон Христов поведоха с гол на Мариан Мачиука-Мачи през първата третина, а във втората дебютантът Костадин Иванов направи 2:0. Домакините успяха да намалят през вторите 12 минути, а останалите шест попадения паднаха в заключителната част. Спартак дръпна с 3:1 с нов гол от фаул на Костадин Иванов, а малко след това и друг играч, изявяващ се за първи път в Шампионската лига – Кристиян Тодоров, направи 4:1. Домакините обаче не се предадоха и успяха да вкарат две бързи попадения, доближавайки се на едно от съперника си – 3:4. Спартак обаче затвърди победата си с два гола на Мариан Мачиука-Мачи в последните две минути на двубоя и вече мисли за следващата фаза.
Съставът на Спартак:
Станислав Иванов, Добромир Господинов, Станислав Джамбазов, Мартин Рачев, Костадин Иванов, Кристиан Тодоров, Калоян Цветков, Стоян Филев, Георги Димитров, Иван Мартинов, Павел Адамов, Мариан Мачиука-Мачи