СОУ „Найден Геров (Варна) с пет победи на световното по футбол за ученици в Белград

320
СОУ

Отборът на СОУ „Найден Геров” взе пет победи на световното първенство по футбол за ученици в Белград. В проявата участваха родени през 2001, 2002 и 2003 година, като в състава на варненци бяха основно кадри на Черно море от трите набора.

—–

Имате абсолвентски празник? Професионалистите от Фотостудио “КЛАСИК” ще запечатат най-запомнящите се моменти. Възползвайте се от промоцията до края на април

——

Водач на делегацията на нашите, които представяха България, беше Валентин Чакъров от БФС, а отборът беше воден от Стефан Дончев с помощник Жасмина Тошева.

В групата варненските играчи изгубиха от домакина Сърбия с 0:1 и от бъдещия световен шампион Бразилия с 1:7, завършиха наравно с Ливан – 1:1, и победиха Тайван с 1:0.

Варненци останаха извън топ 8, а след това взеха още четири победи срещу отпаднали от други групи. Те спечелиха срещу Белгия с 2:1, Чили – 2:0, Люксембург – 3:1, и Италия – 7:1.

Голмайстор на нашите стана Тугай Неджет с 10 гола.

Ето какво заяви треньорът Стефан Дончев за „Петел”: „Нямахме късмет и се паднахме в една от най-трудните групи – с домакина и бъдещия световен шампион. Въпреки това можехме да изпреварим Сърбия и да попаднем в Топ 8, ако бяхме победили Ливан, но 3 минути преди края наш футболист изпусна сам срещу вратаря.

Като цяло много добро представяне на отбора. Използвах 18-те футболисти, които бях взел, кой повече, кой по-малко, и съм доволен от всички. В тази възраст изоставаме единствено в тактическо отношение.”