Симона Дянкова и МФК Спартак са №1 на Варна за септември. Плувкиня и парашутистка също с призове (СНИМКИ)

136

Състезателката по художествена гимнастика (ансамбъл) и капитан на националния отбор Симона Дянкова беше определена за спортист на Варна за септември 2019.

Този месец беше пълен с отговорни състезания за ансамбъла ни, като всички се справиха безупречно. – Световна купа в Казан (в многобоя-сребро, на топка-сребро на обръч и бухалки – злато), Световно първенство в Баку (многобой-бронз, топка-сребро, обръч и бухалки – пето място) и др. Симона не присъства на церемонията, но нейната майка получи наградата.

За отбор на септември е определен тимът на МФК Спартак по плажен футбол. Момчетата на Симеон Христов спечелиха 4-та поредна титла на България, като го направиха по безапелационен начин с 10 победи в 10 мача и голова разлика 94:20. На церемонията присъстваха наставникът Христов и Иван Мартинов, който вкара победното попадение срещу СА-МВР във последния мач.

Двамата получиха приза си от друг свързан със Спартак спортист – дългогодишният вратар на „соколите“ и настоящ експерт към Дирекция „Спорт“ Георги Арнаудов.

В онлайн анкетата на първо място с 54.55 % е националната състезателка по парашутизъм Иванка Дригнова. Тя спечели златен медал индивидуално от държавното първенство, като има и бронзово отличие индивидуално от финал. Тя грабна и сребро в крайното генерално класиране за Източноевропейска купа, а има и бронз – отборно на същата купа.

Василики Кадоглу безапелационно грабна приза за №1 на варненското спортно училище за септември. Тя е състезател на КПС Астери и има първо място на маратон в Дордрехт, и сребро от плувен маратон „Харос“ в Хърватия на 16 км.

Тя реши да подари една от купите си на Музея на спорта във Варна и я връчи на шефа на Дирекция „Спорт“ Кристиан Димитров.