„Сивите гъски“ дръпнаха със 7 т. във Втора лига. TNT и Албион направиха първото 0:0 в МФЛ-Варна

81

Лидерът в първенството на Втора лига от МФЛ-Варна – Grey goose, записа разгромна победа в двубоя си от 13-ия кръг. „Сивите гъски“ биха с 8:1 МФК Хищници, който бе записал пет успеха в последните си шест двубоя. Още до почивката те дръпнаха с 6:0, като по два гола вкараха Тони Атанасов и Цанко Иванов, а по веднъж точни бяха Кристиян Събев и Станислав Ников. Петър Великов върна едно попадение за Хищници, но Стиван Атанасов и Габриел Атанасов направиха 12-ата победа на „сивите гъски“ още по-убедителна.

След този успех авансът на лидера в класирането стана още по-голям – 7 точки. Причината е и нулевото равенство на MFC TNT с АФК Албион. Любопитното е, че това е първи мач без голове във всички турнири на МФЛ-Варна през сезона. Това са общо 142 двубоя в Първа, Втора и Трета лига.

От този резултат, макар и без да играе, се възполза и МFC Pulse. Тимът записа служебна победа с 5:0 над МФК Ботев 18, който не успя да се събере за срещата си от кръга. Така Pulse събра 29 точки, колкото има и TNT.

Четвъртият Сони-М вече е с 22 точки след успех с 4:1 над Владислав. В този мач над всички бе Йордан Николов, който вкара и четирите гола за своите. Преди това обаче съперникът поведе чрез Венелин Георгиев (10`). Николов направи 3:1 още до почивката, а през второто полувреме заби и 18-ото си попадение във Втора лига. Той е лидер при реализаторите, като втори с 16 е Цанко Иванов.

FC INTERSTARS записа третата си победа във Втора лига, надигравайки с 3:0 последния в класирането Абсолют. Головете за успеха бяха дело на Христо Ников, Георги Ников и Тозор Дилов.

МФЛ-Варна, Втора лига – 13-и кръг:
МФК TNT – АФК Албион 0:0
MFC Grey Goose – МФК Хищници 8:1
Сони – М – МФК Владислав 4:1
АФК Абсолют Варна – FC INTERSTARS 0:3
MFC Pulse – МФК Ботев 18 5:0 (служебно)