Проведе се 150-ото издание на Football Quiz Varna

32

През миналата седмица се проведе 150-ото издание на Football Quiz Varna. Освен юбилея, организаторите отпразнуваха и 7 години от началото на дейността си, а всички тимове получиха шоколад като комплимент.

Дебют във футболната надпревара направи тимът на „Бъчва в костюм“. Няколко отбора дойдоха отново след лятна пауза, други пък се мобилизираха специално заради юбилея.

Завръщането на „Лавина Тире София“ и „Аспарухов мост“ означаваше, че 9 от 10-те най-успешни тима в историята на куиза щяха да участват! Липсваха единствено „Лос Амигос“.

А етои как се разви надпреварата, разказана от организаторите:
„Първи съдийски сигнал. „Борисов тийм“ и „Лавина Тире София“ от рано влязоха пряк дуел, отговаряйки вярно на всички въпроси. Шест тима ги следваха плътно с по 9 точки.
Вторият кръг бе с най-разнообразни изображения. „Борисов тийм“ бяха над всички с 14 точки, а по 13 записаха „Сокър нуубс“, „Лавина Тире София“ и „Копа-кабана“.
Третият кръг бе наречен „Ретроспекция“ и включваше 15 вече задавани въпроса за изминалите 7 години. Въпреки че не бяха идвали от началото на 2020г, „Лавина Тире София“ бяха безгрешни с 15! „Борисов тийм“ се задаволи с 14, а другите най-високи резултати бяха съответно 10 и 11 точки.


Четвъртият кръг бе с повишена трудност – „Лавина Тире София“ и „Борисов тийм“ отговориха вярно на по 9 въпроса и запазиха статуквото. „Копа-кабана“ бе другият най-добре представил се тим в този кръг (7 верни отговора), но разочароващ резултат в „Ретроспекция“ им коства мястото в челната тройка.
Освен за първото, се оформи дуел за дузпите и за третото място между „Одесос“ и „Сокър нуубс“. „Милан“ бе на точка зад тях, но изтърва цели 3 коментирани от тях отговора в 4 кръг – дори само един да бе написан, бронзът щеше да е за тях.
Дойде момента за кулминацията на вечерта! „Лавина Тире София“ предадоха първи. „Борисов тийм“ обаче успя да надделее с единица по-точен отговор и вдигна трофея!
Любопитното беше, че във въпроса за дузпи борещите се за 3 място „Одесос“ и „Сокър нуубс“ дадоха по-близки до истината отговори от борещите се за титлата! При това никой от тях не предаде в отредената 1 минута и им взехме листчетата едновременно. И какво да видим? Еднакви отговори! Тази наситена с емоции вечер просто не искаше да свършва… Нов въпрос за дузпи – „Сокър нуубс“ бяха агонизиращо близо, но „Одесос“ закова точния отговор!

Крайно класиране:
1. Борисов тийм – 56 точки
2. Лавина Тире София – 56
3. Одесос – 44
4. Сокър нуубс – 44
5. Милан – 43
6-7. Аспарухов мост, Копа-кабана – 41
8. Скрита сила – 37
9. Доайените – 32
10. Зелен боб – 31
11-12. Арсенал, Ливърпул – 30
13-15. Парните чукове, Соколите, Бъчва в костюм – 25
16-17. Анти-конти, Бяла мряна – 21
18. Нойзи – 18
19. Старците – 15″

А ето и някои от интересните въпроси в това издание:

1. Кой полузащитник се разписа срещу Англия в ½-финал на Евро 2020г, но след трансфера си във Висшата лига през 2022г все още не е записал нито гол, нито асистенция?
2. На кой български отбор единствените появи в Европа са през 1982г и 2007г в турнира Интертото, преди през 2008г най-сетне да дебютира в турнира за Купата на УЕФА?
3. Коя държава през 21 век е постигала победи на СП над Германия, Франция и Хърватска?
4. Кой футболист от 90-те и началото на 21-ви век е играл в дербито на Мюнхен, в дербито на Милано, в дербито на Мърсисайд и в дербито на Северен Лондон?
5. Кой отбор е играл финални мачове в Шампионската лига срещу 2 различни тима от един и същи град?
6. Кой футболист, който има 18 мача за България, е играл в края на 20-ти и началото на 21-ви век в холандската “Ередивизие” с екипите на “Рода” и “Маастрихт”?
7. Как се казва вратарят на “Стоук Сити”, който на 02.11.2013г вкара гол на “Саутхямптън” с удар от 89.15м от противниковата врата, като така поставя рекорд за най-далечния гол в историята на футбола към него момент?

По-надолу ще намерите и отговорите

 

 

 

 

Верни отговори:
1. Микел Дамсгард
2. Черно море
3. Мексико
4. Кристиан Циге
5. Челси – срещу Ман Ютд и Ман Сити
6. Игор Томашич
7. Асмир Бегович