Плувкинята Лора Великова и МФК Спартак са спортист и отбор на Варна за август

94

Състезателката по плуване на ПСК „Астери“ Лора Великова стана спортист на Варна за месец авгус-2020 година. Успехите на Лора – абсолютна републиканска шампионка при жените на държавния личен отборен шампионат за мъже и жени. Лора е само на 13 години. Тя стана вицешампионка на 200м съчетано плуване и бронзова медалистка при жените на 400м съчетано плуване. Лора спечели и онлайн гласуването в едноименния сайт „Спортист на Варна“, като стана първа с 40,77 %.

За отбор на месец август категорично беше избран тимът на МФК Спартак, който спечели пета поредна шампионска титла на България при мъжете. Отборът е без загубен мач в България през последните 3 години.

Победител в анкетата за №1 на варненското спортно училище е състезателката по плуване на ПСК „Черно море“ Калина Николаева. Калина е с 13 златни, 2 сребърни и 6 бронзови медала и поставени нови 2 национални рекорда от ДП.

Елза Харалампиева, главен експерт към дирекция „Спорт“ връчи наградите на победителите в отделните категории.

Калина Николаева порпусна церемонията, защото е на лагер с националния отбор на Белмекен. Баща й получи нейната награда. Отсъства и наставникът на МФК „Спартак“-Варна Симеон Христов, но наградата получи Калоян Цветков с още двама свои съотборници – Георги Димитров и Станислав Иванов.