90 секунди не стигнаха на националите по плажен футбол. Тимът падна с 1:3

1

Националният отбор на България по плажен футбол записа инфарктна загуба в последния мач от първата фаза на световните квалификации в Москва. Тимът ни падна с 1:3 от Израел, въпреки че 90 секунди преди края на двубоя водеше в резултата. Ако бяха победили, възпитаниците на треньора Симеон Христов щяха да се класират за следващата фаза като един от четирите най-добри трети отбора. Досега страната ни не е печелила дори точка на международно ниво в този спорт, така че евентуален успех щеше да срещне националите с историята.
Нашите стартираха с две загуби в руската столица – с 2:4 срещу една от класните нации в този спорт Италия, и с 1:2 срещу Унгария, когато ни отмениха чист гол. Така двубоят с Израел се очертаваше да е на живот и смърт, тъй като трите точки означаваха класиране за следващата фаза. Българите поведоха в резултата в 7-ата мин, когато Симеон Христов намери с прецизен пас Филип Филипов, който направи 1:0. Последваха трудни минути за българите, като Израел стигна до две греди и няколко положения. Нашите също имаха добри ситуации за гол, но късмет нямаха Христов и Светослав Мандиков.

Минута и половина преди края на последната третина тимът ни направи безсмислена дузпа и съперникът изравни. Малко след това Калоян Цветков получи втори жълт картон за симулация, а от отсъденото нарушение Израел стигна до пълен обрат. Падението ни стана пълно 25 секунди преди краяна двубоя, когато защитата ни остави двама противникови нападатели непокрити и резултатът стана 3:1.