7 варненци гонят победа №1 за България в плажния футбол

1
Георги Минков е от опитните играчи, които вече са играли с националния отбор срещу Италия

Първа победа в официален международен мач ще гонят националите на България по плажен футбол. Те ще участват в световните квалификации, които ще се проведат в Москва. Съперници на нашите ще бъдат Италия, Унгария и Израел. Мачовете в руската столица са на 1, 2 и 3 юли.
Представителната ни гарнитура в този млад за България спорт ще бъде водена от варненеца Симеон Христов. Той е треньор и на „Одесос-Хидроремонт“. Симеон ще бъде играещ наставник на страната ни. В състава за Москва са още шестима състезатели от тима от морската столица – Костадин Иванов, Чавдар Петров, Павел Адамов, Георги Минков, Светослав Мандиков и Калоян Цветков. Останалите национали са Георги Савов (САМВР), Филип Филипов („Академика“ Сф), Иво Велчев (САМВР), Ивайло Иванов („Русе“) и Живко Парашкевов („Русе).
Симеон Христов заяви, че отборът се намира в добро функционално състояние и очаква достойно представяне в предварителните срещи от групата. Според него за първи път от много години се работи правилно в националния отбор. Отборът заминава днес с директен полет за Москва в 15 ч. от летище София.