Втора достойна загуба за националите. Отменят им чист гол

0

Националният отбор на България по плажен футбол записа втора загуба в световните квалификации, които се провеждат в руската столица Москва. След като вчера възпитаниците на варненския треньор Симеон Христов озориха тима от Топ 8 Италия, губейки с 2:4, днес нашите момчета отстъпиха с 1:2 на Унгария.

Съперникът поведе с 1:0, като при гола останаха сериозни съмнения за фаул срещу вратаря Костадин Иванов-Марата. След инкасираното попадение българите тръгнаха да изравняват, но пропуски направиха Павел Адамов и Симеон Христов. Последва гол на Калоян Цветков, който обаче не бе зачетен, въпреки че дори унгарците признаха, че след като топката се е ударила в горната греда, е тупнала зад голлинията. Унгария стигна до 2:0 с голяма доза късмет, а Симеон Христов върна едното попадение, но до края българите нямаха шанс да стигнат поне до точката.

Качествената игра и израстването на българите, които нямат спечелено дори равенство в историята си, бе оценено от сайта на световната федерация по плажен футбол, както и от руските медии. Утре тимът ни играе с Израел като ще гони задължителна победа, за да съхрани шансове за класиране в следващата фаза. За целта България трябва да е сред четирите най-добри трети отбора от шестте квалификационни групи. Припомняме, че в състава на нашите играят седем човека от варненския Одесос-Хидроремонт, който е настоящият шампион на страната.