Пет отбора са с по 15 точки в АМФЛ-Варна. Севдалин Стайков е №1 на кръга

33
Пет отбора са с по 15 точки след мачовете от петия кръг на групите от Аматьорската мини футболна лига-Варна. Двубоите, които се изиграха през изминалата седмица бяха изключително интересни.
Premier лига
Група „А“
МФК Черно море продължава да побеждава всичко по пътя си в Premier лигата на АМФЛ-Варна. В петия кръг „моряците“ удариха с 10:3 Монтана 2. Хеттрик заби Симеонов, Кузманов добави два гола, което му донесе приза за Играч на мача, по един добавиха Георгиев, Гера, Дамянов и Иванов, а Дегирменджи  порази собствената си мрежа. За тима от Северозапада три пъти се разписа Неджет.
Флотски Арсенал разби Арарат с 15:3. С четирите си попадения Владо МИРЧЕВ за пореден път грабна приза за най-добър в двубоя, Паци също вкара толкова, Цачев реализира три пъти, а Боев, Костадинов, Цветков и Високия – по веднъж. За „арменците“ отбелязаха Диремсзян, Тахмисян и Бояджян.
След първата си точка в предишния кръг, сега Селесао достигна и до първа победа – с 2:1 над Red Partners. Godzilla и Крис донесоха успеха на „бразилците“, а за „червените“ точен бе Анани. Именно Godzilla бе определен за №1 в срещата.
Fullmax и МФК Тича направиха 3:3. Попаденията за символичните домакини бяха дело на Вини Джоунс, Жилчук и Ник (автогол), а за съперника – Стайков отбеляза две и бе определен за най-добър в срещата, а Маринчо – едно.
Група „Б“
Порто-Ди Ес постигна петата си победа – с 9:2 над Атлетик Провадия. Играч на мача стана Станислав Джамбазов, който заби пет попадения, а останалите бяха дело на Стефанов (2), Коцето и Иванов. За провадийци се разписаха дежурните реализатори – Кателиев и Дидо Николов.
Автомагистрали надигра с 5:3 МФК Монтана. Попаденията за победителите бяха дело на Димитров, Боримечка, Торес, Стефанов (избран за №1 в срешага) и Шюкрю, а за съперника – на Мечката, Вълев и Yonchev 9.
След две поредни грешни стъпки МФК Балерини се завърна на победния, надигравайки със 7:4 iGaming. Иванов бе над всички и бе избран за Играч на мача заради трите си попадения, а останалите бяха дело на Гайдарджиев (2), Маринчев и Атанасов. За съперника се разписаха Атанасов (2), Камберов и Велчев.
Зеленина би Дебелият балет с 9:4. Дяков блесна с хеттрик и бе определен за най-добър в срещата, а другите попадения реализираха Дакера (2), Ганьо (2), Ивака и Михайлов. За загубилия тим се разписаха Димитров (2), Ташев и Василев.
Весело село постигна втора победа след успех с 10:4 над Castalia. Иво и Кожухаров забиха по три гола за успеха, Монката добави два, а малкия и Йорданов – по един. За съперника реализираха Симеонов (2), Драгнев и Матев. Иво бе избран за Играч на мача.
Лига 1
Група „А“
Parkmart удари УВСК ВВМУ с 12:2. Тук цели осем гола заби Давидов, Ахмед добави два и стана №1 в срещата, а Павел и Каменов се разписаха по два пъти. За „моряците“ реализираха Петров и Ник.
Лудогорец Доброплодно надделя с 10:4 над Мрежите в Лига 1. Четири гола заби Панайотов, заради което стана №1 в срещата, Данков се отчете с хеттрик, Пенчев добави два, а Даскалов – един. За загубилия тим реализираха Диянов (2) и Момчев (2).
Искра порази Devils с 11:3. Над всички с цели шест попадения бе Илиев, който стана Играч на мача, Шабанов блесна с хеттрик, а Динчаров вкара два пъти. За „дяволите“ реализираха Иванов (2) и Пацо.
ФК Ария разби Therma Village с 18:3. Наско заби пет гола, четири вкара Иванов (Играч на мача), Петков се отчете с хеттрик, Ники добави два, а Колито и Енчев – по един.  За съперника точни бяха Кузмин (2) и Секов.
Група „Б“
В Група „Б“ на Лига 1 два отбора записаха петите си победи. Бандата на Града се справи със Спейс Тийм с 5:2. Милков вкара три гола, а Нури два, но взе и приза за най-добър в двубоя, докато за „космонавтите“ отбелязаха Маринчо и Букоев.
MFK TNT – ZARAFA  удари Малките титани с 10:3. С по три попадения блеснаха Иванов и дани, който бе избран за Играч на мача, Добрев добави два, а Методиев  и Бончев – по един. За съперника двата гола бяха дело на Тодоров.
The Unity излъга с 3:2 МФК Импакт Варна и също вече е с четири победи, но и с едно поражение. Николов (Играч на мача), Цанев и Пенев реализираха за успеха, а за съперника – Златев (2).
Десант удари с 13:4 МЕТРО Варна. Добрев заби пет попадения и бе определен за №1 в срещата, Атанасов и Попов добавиха по три, а Илиев се разписа два пъти. Той порази и собствената си мрежа, а Георгиев отбеляза хеттрик за съперника.
Лига 2
АФК Албион записа пета поредна победа в Лига 2, разгромявайки Ураган Невша с 19:1. С цели 11 гола блесна Кирчев, който стана №1 в двубоя, а останалите бяха дело на Николов и Игнатов. За Ураган вкара Близнака.
След като стартира с две загуби, отборът на Розовите мамби успя да намери ритъма си и снощи постигна третия си пореден успех, този път с 5:2 срещу Локдаун. С хеттрика си Герге стана Играч на мача, а другите две попадения за „змиите“ забиха Славов и Стойков. За съперника два пъти реализира DJ Damian Valchev.
FC DJIEN също вече е с 9 точки, след като надигра Березка с 4:2. Неделчев наниза хеттрик и бе определен за най-добър на терена, а веднъж точен бе Ранков. За „руснаците“ вкараха Дементьев и Белолипетский.
Атлетико Варна и ЦСКА Аксаково завъртяха 8:8. Седем пъти за варненци се разписа Николов, който стана №1 в срещата, а за аксаковци шест пъти това стори Марто.
АМФК Лудата банда 2 продължава без грешка в Лига 2 след успех с 3:1 над ФК Горното. Ицо, Енчев и Димов (Играч на мача) донесоха успеха на тима си, а за съперника точен бе Мурито.
За Играч №1 на петия кръг бе избран Севдалин Стайков от МФК Тича.