Петров: Вече сме ерудиран отбор с голямо самочувствие и излизаме да победим всеки

17

Треньорът на Спартак (Вн) Васил Петров даде интервю пред клубния сайт, в който говори за подготвителния лагер в Анталия и очакванията за пролетния полусезон. За периода на зимната си подготовка в южната ни съседка отборът изигра четири контроли – срещу елитните ФК Олимпик (Ташкент, Узбекистан), ФК Македония-Гьорче Петров (Скопие, РСМ), ФК Раднички 1923 (Крагуевац, Сърбия) и ФК Раднички (Ниш, Сърбия).

„Много сме доволни от подготовката в Турция. Отлични условия. Свършихме много работа. Благодарим на ръководството, че ни осигури най-добрите условия за подготовка. Положителното е, че играхме отлично и се противопоставихме на сериозни отбори и то от първите дивизии на техните първенства, като в по-голямата част от времето ги надигравахме сериозно. Играем нашата игра – атакуващо, агресивно и на моменти много красиво. Отрицателното е, че създадохме много, ама много положения, а се върнахме с един гол, но може и да е за добро, защото ако сега се бяхме върнали с няколко победи, щеше да е завишено самочувствието ни. По-добре е да сме долу и да стоим здраво на земята. Мисля, че най-добре играхме срещу ФК Македония, където доминирахме сериозно през целия мач“, каза той.

„Нещо много радващо за мен е, че вече сме един ерудиран отбор, с голямо самочувствие и излизаме да победим всеки. Имаме много силен състав, изграден от момчета, които играят за всички, а не звезди, които да играят за себе си. Силен колектив и силни характери. Вече сме и по-стабилни в защита, което се видя в тези контроли. Новите Патев и Василев имат необходимия опит и качества, веднага се усети тяхното присъствие. Веселинов също показа силни игри, като дори започна като титуляр в два от мачовете, а в средата конкуренцията е жестока. При Лаур има какво да се желае откъм физическо състояние. Чукалов беше контузен, но показа интересни неща, като беше и в основата на гола ни срещу Раднички 1923. С нас бяха и някои от най-младите футболисти. Това са момчета от ДЮА на Спартак. На този лагер отделихме много време на тях. Те имат уникална възможност да пробият бързо в професионалния футбол. Дано си „грабнат” шанса. Трябва да дадат много от себе си. Имат качества. Дано има още повече момчета от школата. От тази седмица още едно момче от втория отбор ще бъде качено при нас“, заяви още Петров.