Още един футболист на Черно море в националния тим за Лигата на нациите

130
Макенджиев

Селекционерът на България Петър Хубчев взе решение да повика още един вратар в групата за мачовете с Кипър и Словения от Лигата на нациите. Става въпрос за стража на Черно море Благой Макенджиев. Той е четвърти вратар, който ще се готви с националния отбор, заедно с Пламен Илиев, Георги Петков и Димитър Евтимов.

Причината за решението на Хубчев е липсата на игрова практика за титулярния вратар на “Лъвовете” Пламен Илиев. Той имаше травма след срещата с Норвегия и не е записал нито един двубой за клубния си тим Астра (Гюргево) в последните кръгове в първенството на Румъния.

В момента Пламен е напълно здрав и тренира с отбора, но Хубчев предпочита да има едно наум и да се подсигури с още един вратар на разположение в лицето на Макенджиев.

Това не е първа повиквателна за 30-годишния Макенджиев, който прави силен сезон с екипа на Черно море. До момента обаче той така и не е записал официален мач за националния отбор. Освен него, в състава на „лъвовете“ е и нападателят на Черно море Радослав Василев