Осем „моряци“ ще мерят сили в първото издание на “Турнир на талантите”

33

Снимка: Chernomorepfc.bg

Осем футболисти от школата на Черно море ще вземат участие в дебютното издание на уникален по рода си “Турнир на талантите”. Това са Димитър Георгиев, Кристиан Маринов, Мартин Пенчев, Борис Ефтимов, Никола Христов, Кирил Петров, Боян Русинов и Преслав Вълканов, съобщава официалния сайт на „моряците“.

–––––

Новият букмейкър BetMarket идва с гръм и трясък. Дава 50 000 лв. на старта си! Регистрирайте се за минутка ТУКИма над 900 парични награди!

–––––

Те са част от тима на морската столица в проектонационалните селекции от петте региона на България: София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търнововарненския регион. Надпреварата ще се проведе от 2 до 4 декември на Национална футболна база “Бояна”.

Отборите ще бъдат съставени от някои от най-обещаващите родни играчи от съответните области, родени през 2009 г. Всички те ще получат възможност да демонстрират своя потенциал в първата надпревара от подобен мащаб, която е част от проекта “Футболно бъдеще”, един от ключовите приоритети в 4-годишната Стратегия за развитие на Българския футболен съюз за периода 2022-2026 г.

Предстоящият “Турнир на талантите” през декември ще бъде последван и от лятно издание, коeто е планирано за юни 2023 г. и отново ще се проведе в Национална футболна база “Бояна”.