Няколко отбора са с пълен актив след II кръг на АМФЛ-Варна

21
През изминалата седмица се изиграха мачовете от втория кръг на първенствата на Аматьорската минифутгболна лига-Варна като няколко отбора постигнаха вторите си победи.
Premier лига
 
Група А
МФК Черно море постигна втората си победа, надигравайки с 3:2 АМФК Лудата Банда. С двата си гола Симеонов спечели приза за №1 в двубоя, а Веси също се разписа за „моряците“. За „бандата“ точен бе Стоянов, а Топалов порази собствената си мрежа.
Fullmax излъга Red Partners с 6:5. Димитров заби хеттрик, Вини Джоунс добави две попадения, а Серафимов – едно. За „червените“ Малкия се отчете с хеттрик и това му донесе приза за №1 в двубоя, а останалите бяха дело на Сашето и Пантелеев.
Монтана 2 победи с 5:2 Арарат. Петима различни играчи се разписаха за тима от Северозапада – Неджет, Денис, Пепи, Тефък и Дегирменджи, а за „арменците“ отбелязаха двама от дежурните реализатори – Тахмисян и Диремсзян. За Играч на мача бе избран култовият вратар и национал в няколко спорта Исмет Хаджиев.
ФК Валекс и ФК Флотски Арсенал пък си спретнаха истинско шоу с 24 гола, но не успяха да се победят завършвайки 12:12. За символичните домакини, които водеха през по-голямата част на срещата, над-всички бе Павката, който със седемте си попадения заслужено бе избран за №1 в двубоя. Петров се отчете с хеттрик, а Иванов добави два гола. За „моряците“ Цачев заби пет пъти топката в противниковата мрежа, МИРЧЕВ направи това четири пъти, а Паци, Боев и Георгиев – по веднъж.
Група Б
Порто-Ди Ес спечели един от най-очакваните мачове в първенството на Premier лигата на АМФЛ-Варна, надигравайки МФК Монтана с 2:1. Всичко по-интересно стана през второто полувреме, когато „португалците“ поведоха с 2:0 чрез Стефанов и Джамбазов, а Калкана намали за тима от Северозапада. За Играч на мача бе определен  Костадин Иванов-Коцето.
МФК Балерини победи с 9:3 Весело село. Кадир изригна с пет гола, Нотев добави два, а Монката и Маринчев – по един. За съперника реализираха Малкия, Тодоров и Иво. За Играч на мача бе избран вратарят на „балерините“ Добромир Господинов-Добата.
Атлетик Провадия и Зеленина направиха 4:4. Дидо Николов и Овчаров се разписаха по два пъти за провадийци, а за „зелените“ Гюрсата отбеляза хеттрик и бе избран за най-добър в срещата, а Пасев добави един.
iGaming победи Castalia с 4:2 на старта на втория кръг от Premier лигата на АМФЛ-Варна, въпреки че на два пъти изоставаше в резултата. Точни за успеха бяха Йорданов, БАТ МИШО, Камберов и Палеолог (автогол), а за съперника реализираха Николов и Трифонов. Желев от тима на победителите бе определен за Играч на мача.
Лига 1
Група А
В Лига 1 Eurotex Boys надигра Devils с 12:5 и е с пълен актив от 6 точки. Джибрата и Нелко забиха по четири попадения, ГолМашината се отчете с хеттрик, а веднъж се разписа Нинджагото. За „дяволите“ Борко и Пацо вкараха по два пъти, а веднъж това стори Златев. Нелко заслужено бе определен за №1 в двубоя.
УВСК ВВМУ и ФК Ария завършиха 4:4. Даната изригна с хеттрик за „моряците“, което му донесе и приза за №1, а веднъж точен бе Играчев. За „оперетите“ отбелязаха Колито (2), Иванов и Наско.
Мрежите би с 14:4 Therma Village. Над всички с четирите си попадения бе Диянов, който взе и отличието за най-добър в срещата, Момчев и Митев забиха хеттрик, а останалите реализираха Люцканов, Николов, Петров и Симеонов. За съперника по два пъти вкараха Кузмин и Стоянов.
Искра излъга Пластхим (Аксаково) с 6:5. Мехмедов и Илиев се разписаха по два пъти, а Шабанов и Николов – по веднъж. За аксаковци точни бяха Атанасов (3), Дянков и Помпата. Николов бе определен за №1 в двубоя.
Група Б
The Unity би DevLabs с 11:4. Генков отбеляза хеттрик и стана №1 в срещата, Гошката и Пенев отбелязаха по две попадения, а Бен, Панайотов и Асад – по един. За загубилия тим три пъти се разписа Панчев, а веднъж – Parchon.
MFK TNT – ZARAFA удари Десант с 10:1. С четирите си гола дани заслужи приза за Играч на мача, а останалите реализираха Иванов (2), Методиев, Добрев, Ангелов и Веско, докато за съперника се разписа Иванов.
Бандата на града също е вече с два успеха, след като надделя с 11:4 над МЕТРО Варна. Милков си заслужи приза за най-добър в двубоя, след като блесна с пет гола, Гунев наниза хеттрик, Станчев се разписа два пъти, а Илиев – веднъж. За съперника Георгиев и Джомаков записаха по два пъти името си сред реализаторите.
МФК Импакт Варна и Вино и Мезе направиха 5:5. Кико и Златев забиха по два гола, а Петров – един, за символичните домакини, а за „любителите на масата“ с хеттрик блесна Вълев, а Димитров и Ламбов добавиха по едно попадение. Кико стана Играч на мача.
Спейс Тийм би с 6:4 Малките титани. Букоев изнесе поредния си силен мач за „космонавтите“ и с четирите си гола бе определен за Играч на мача, останалите вкараха Атанасов и Маринчо. За опонента отбелязаха Георгиев, Борисов и Тодоров.
Лига 2
АФК Албион удари Локдаун с 13:2 в Лига 2. С цели девет гола изригна Колев, който нямаше как да не грабне и приза за най-добър в двубоя. Янков и Добата се разписаха по два пъти, а за съперника дежурните си попадения вкара МартиПарти.
ЦСКА Аксаково записа втори успех, като разби с 6:0 ФК Ураган Невша. Валентино и Деян (избран за „Играч на мача“) забиха по две попадения, а по едно добавиха Марто и Пинчара.
Атлетико Варна също вече е с 6 точки, след като надигра със 7:5 Розовите Мамби. Борисов и Милков поразиха по два пъти противниковата врата, а по веднъж това сториха Пламенов, Петров и Николов, който бе определен за №1 в срещата. За „змиите“ точни бяха Недев (3) и Цветков (2).
Березка надигра с 8:5 ФК Горното. Гена вкара три пъти и стана Играч на мача, Дементьев добави два, а Колев, Тюлькин и Бакуревич – по един. Реализатори за съперника бяха Алекс (3), Ушоклопа и Пейчев (автогол).
За Играч №1 на втория кръг бе определен за Веско Николов от Атлетико Варна.
Срещите започнаха с минута мълчание в памет на Денислав Стефанов – дългогодишен играч и ръководител в турнирите и първенствата на АМФЛ, както и в окръжните групи.