Нов варненски клуб ще развива четири вида футбол при подрастващите и големите

594

Новоучреден варненски клуб ще развива четири разновидности на футбола. Става дума за Локомотив, който ще се изявява както в най-популярната разновидност с черно-бялата топка, така и в плажния футбол, футзала и минифутбола. Нещо повече – „железничарите“ ще имат и детско-юношески отбори.

Базата на Локомотив е „Хаджиев Спорт център“ (бившето Trinity). Тя се намира до спирка „Акациите“ и разполага с модерна спортна база с две закрити игрища, подходящи за футбол и няколко други вида спорт, съблекални, тоалетни, сервизни помещения, места за отдих и други удобства.

Едно от първите събития, които новосформираният клуб организира, е лятната целодневна детска занималня за малчугани, които искат да тренират футбол. Тя отваря на 1 юни и е за деца от 6 до 10 години. Момчетата и момичетата ще бъдат поверени на грижите на трима футболни специалисти, както и педагог, от 8 до 17 ч. през делничните дни от седмицата. През това време те ще тренират футбол по два пъти на ден, като преди обяд заниманията ще бъдат предимно за техника, координация и бързина, а следобед ще се набляга на футболните игри. По време на целодневния си престой децата в лятното футболно училище ще обядват в комплекса, а в програмата са включени и излети и разходки в Морската градина. В Локомотив ще работят специалисти с дълъг футболен треньорски стаж.

Лятното училище ще завърши със започването на същинското училище – 15 септември. Децата, които искат да продължат да се занимават с футбол, ще имат тази възможност в „Хаджиев Спорт Център“, тъй като школата Локомотив ще работи целогодишно в собствената си спортна база. При желание за трениране на друг спорт, като волейбол, баскетбол и други, в залата имат готовност да осигурят и такива треньори.

През септември ще бъде направен подбор за школата на клуба.
Телефон за записвания – 0876/15-84-44.