Николай Пантев – едно от новите лица в Спартак

60

Спартак Варна крачи победоносно в шампионата, което със сигурност радва верните фенове на соколите, които изстрадаха много през последните години. Още по-ценното обаче е, че в селекцията на Енгибар Енгибаров все по-масирано навлизат млади футболисти от школата на клуба. В своята история Спартак е бил най-силен тогава, когато се е оповавал на собствените кадри, а сега изглежда, че е на път да се върне към корените си. Едно от момчетата, които правят силно впечатление е 17-годишният полузащитник Николай Пантев. В следващите редове ще ви представим талантливия халф.

Николай Пантев е роден на 28 ноември 2001 г. във Варна. Любопитното е, че започва футболния си път в градския съперник Черно море едва на 5-годишна възраст. Преминава през различни формации на моряците, но през 2013 г. избира да продължи развитието си в Спартак. След 3 години в школата на соколите през 2017 г. е забелязан от скаути на Локомотив Пловдив. След това за кратко преминава през академията на Сокол Марково и отново облича екипа на Черно море.

През миналото лято Пантев стана част от новата селекция на Спартак Варна, чиято цел е да възроди клуба. Притежава добра физика и може да играе на различни позиции в халфовата линия. Най-добре се чувства обаче като вътрешен и атакуващ полузащитник. Вече направи своя дебют в мъжкия футбол, а ако продължава в същия дух развитието си, то можем да прогнозираме, че му предстои отлично бъдеще.