Неделчо Матушев обяви целите пред Спартак

27
Снимка: Sportal.bg

Треньорът на Спартак (Варна) Неделчо Матушев определи победата с 1:0 над Монтана като заслужена и похвали целия отбор. Спартаклии вече имат 8 точки, като са в серия от 4 мача поред без загуба, и се изкачиха на спасителното 14-то място. Матушев гарантира, че никой от отбора няма да полети в облаците, защото още нищо не са постигнали във Втора лига.

„Доволен съм от влагането, усилията и себераздаването на всички футболисти. Монтана е добър отбор, играят вече 3-4 години заедно. Те имаха своите шансове, а ние – нашите. Като цяло успехът ни е заслужен.”, заяви за „Петел” Матушев. Треньорът не бе изненадан от поредния добър мач на Стоян Иванов, който донесе победата с майсторско изпълнение от фаул. Попадението е първо за 19-годишния халф в неговата кариера.

„Стоян има качества и затова го привлякохме. Радвам се, че е полезен и за мен това е очаквано. Другите също си свършиха работата.”, допълни Матушев. Въпреки възхода на тима, за който бургаският специалист има безспорна заслуга, той остава здраво стъпил на земята.
„Победата е сладка, но еуфория няма и не може да има, защото още нищо не сме постигнали този сезон във Втора лига. Така че нищо не се променя и продължаваме да следваме нашия път, стъпка по стъпка. Целта е да се развиваме като отбор, да подобряваме играта си и до Нова година да спечелим колкото се може повече точки, за да сме спокойни напролет.”, завърши Матушев.

Днес преди обед спартаклии ще проведат възстановително занимание, а утре следобед започват подготовка за 1/16-финалната среща за Купата на България с Левски на 25 септември сряда от 16 часа в Балчик. На 29 септември (неделя) Спартак гостува на Поморие от 17 часа в двубой от X кръг на Втора лига в Несебър.