Националите по футзал стартираха с реми пред погледа на Кралев във Варна

27
футзал

Със съдействието на ХОТЕЛ “ЕЛЕГАНС” в центъра на Варна

Националният отбор на България по футзал стартира с равенство 1:1 срещу Черна гора в предквалификациите за Световното първенство. Мачовете от нашата група се играят в зала “Конгресна” на Двореца на културата и спорта във Варна. Останалите два тима в нашия квартет са Холандия и Естония, които играят в момента.

България откри резултата след гол на Димитър Цветанов, но Даниел Несторов си отбеляза автогол. Много силен мач за нашите направи вратарят Исмет Хаджиев.

На събитието присъстваха министърът на спорта Красен Кралев, директорът на дирекция „Спорт“ в община Варна Кристиан Димитров, Румен Вълков – президент на Аматьорската футболна лига, Антон Попов – зам.-изпълнителен директор на БФС, Александър Александров – председател на Комисия за футзал и мини футбол към БФС, Минко Христов директор на ДКС Варна, Бончо Генчев – председател на ЗС на БФС-Велико Търново.

Утре в 16,45 ч. е вторият ни двубой срещу Естония, а в събота от 19,00 срещаме Холандия. Срещите в “Конгресна” са със свободен вход.

Отборите извън топ 16 са разпределени в осем групи по 4. Първите два тима от всяка група ще се класират за основния кръг.

Осемте отбора, които прескочат предквалификациите, заедно с тимовете от топ 16, ще бъдат разпределени в 8 групи по 4 отбора. Срещите ще се играят в периода 22-27 октомври 2019 г.

Първите два тима от всяка група ще се класират за елитния кръг. Жребият за основния кръг ще бъде на 4-ти ноември, а мачовете ще се играят от 28-ми януари до 2-ри февруари 2020 г. След това предстоят плейофи 9-12 април 2020 г., а финалите са в периода 12-ти септември – 4-ти октомври 2020 г. в Литва.