Националите по футзал призоваха варненската публика за подкрепа

710

От лагера на националния отбор на България по футзал призовават за повече зрители в зала „Конгресна” в ДКС във Варна за предстоящата евроквалификация в нашата група D срещу тимовете на Андора  (29 януари), Сан Марино  (30 януари) и Албания  (1 февруари). Срещите ни са с начален час 20:00.

„Каня всички, които желаят, да дойдат и да ни подкрепят. Входът за мачовете е безплатен. За нас е от изключително голямо значение подкрепата.  Не бива хората да си правят погрешни заключения от имената за отборите на Андора, Сан Марино и Албания. Целият спортно-технически щаб направихме изключително добър скаутинг на тези тимове. Андора и Сан Марино са полупрофесионални, за разлика от нас, които сме аматьори. От друга страна, тяхната близост на едната с Испания, а на другата с Италия, определя стила им на игра. Можем да победим само с амбиция, желание, борбеност, дух и с подкрепата на публиката”, коментира помощник треньорът на националния ни отбор Вили Крачанов в интервю за Дарик Варна.

Отборът на Албания се приема като най-сериозният от трите ни съперници, срещу когото можем да срещнем най-големи проблеми. Хубавото е, че по програма  България играе с албанците в последния си мач в събота.

Националът Йован Станкович ще пропусне първия мач от нашата евроквалификационна група срещу Тима на Андора утре. Причината за това е, че изтърпява наказание. Той ще бъде на линия за следващите два двубоя с тимовете на Сан Марино и Албания.

Междувременно стана ясно, че от разширената група на националите ни отпадна вратарят Тодор Малинов.

Групата на България:
Вратари: Исмет Хаджиев, Станислав Иванов,
Полеви: Бойчо Марев, Павлин Кузов, Алексей Степанов, Димитър Цветанов, Марко Костич, Пламен Стойков, Георги Карагеоргиев, Владимир Бахъров, Юли Спасов, Йован Станкович, Мартин Недков, Благовест Марев.

Програмата:
29.01
17:30, Албания-Сан Марино
20:00, Андора-България
30.01
17:30, Андора-Албания
20:00, България-Сан Марино
01.02
17:00, Сан Марино-Андора
20:00, България-Албания