Националите по плажен футбол търсят помощ, за да представят България

15

Националният отбор на България по плажен футбол търси подкрепа за участие на квалификации за световно първенство. От тима излязоха със следното послание към обществеността:
“Обръщаме се към бизнеса и всички компании в страната, които са готови да помогнат на България да има отбор в квалификациите на Европа за световното първенство по плажен футбол, които ще се състоят в Назаре, Португалия. Турнирът е в няколко етапа, а първият от тях започва на 17 юни. Средствата, които са нужни, включват самолетни билети, настаняване и трансфер от летище Лисабон до Назаре за 15 човека и са в размер приблизително на 20 000 лева. Ако отборът преодолее първия етап, ще участва в спора за четирите квоти за финалите в Москва през август.
Последното участие на България на световни квалификации е през 2016 година. През 2019-а тимът ни не успя да вземе участие, отново поради финансови причини.
Българският национален отбор по плажен футбол успя да запише редица престижни резултати в ЕВРО лигата. Тимът неизменно бе сред финалистите в Дивизия Б на турнира през 2017, 2018 и 2019 година – постижение, с което само Унгария и Румъния могат да се похвалят. През 2018 година България спечели и първата си купа в турнира, след като победи последователно Андора, Чехия и Норвегия. Същата година тимът ни завърши на 15 място в Европа.
Последното участие на България е в официални срещи е през 2019 година, когато спечелихме квота за финали в ЕВРО лигата, но поради посочени административни причини от страна на БФС, не участвахме в тях.
Надяваме се, че въпреки краткия срок, в който трябва да намерим средства за участие, това ще бъде възможно и България няма да пропусне втори поред квалификации за световно първенство”.
Контакти и връзка с нас:
beachsoccer@abv.bg