Националите по плажен футбол срещу Гърция, Естония и Румъния на финалите на ЕВРОлигата

0

BUL-ANDНационалният отбор на България по плажен футбол научи съперниите си за финалите от Дивизия “Б” на ЕВРОлигата, които ще се проведат от 14 до 17 септември в Терачина, Италия.

След изиграването на последния пети турнир от надпреварата във Вандермюле, Германия, стана ясно, че “лъвовете” ще играят в група “А” срещу Гърция, Румъния и Естония. Тези тимове са съответно на 16-о, 17-о и 18-о място в европейската ранглиста. България се изкачи с една позиция и вече е №23, след като записа две победи на турнира в Шиофок, Унгария.
В група “Б” попаднаха отборите на Унгария, Англия, Турция и Молдова. В двата потока се играе всеки срещу всеки, като първите два тима се срещат на финал, вторите играят за трето/четвърто място, третите – за пето/шесто, а четвъртите – за седмо и осмо. Победителят от Терачина се класира за Дивизия “А”.
Припомняме, че тимът ни доби право на участие във финалите като най-добрия от всички втори класирали се отбори, след двете си победи над Андора и Дания в четвъртия турнир, който се проведе в Унгария.