Наградиха шампионите и медалистите в АМФЛ-Варна на грандиозна церемония (СНИМКИ)

94

Снимки: АМФЛ-Варна

С грандиозно шоу на терените за минифутбол на спортен комплекс „Спартак“ се състоя церемонията по награждаването на сезон 2022/23 в АМФЛ-Варна. Своите купи, медали, ваучери и подаръци получиха първите три отбора във всяка от четирите дивизии, а организаторите традиционно наградиха и по няколко футболисти с индивидуални награди.

В началото бяха отличени няколко представители на прекрасния екип на АМФЛ-Варна. Съдиите Петър Ставрев и Илиян Илиев получиха специални плакети за това, че са свирили по над 1000 мача в турнирите на организацията. Силвия Туйкова пък бе отличена за най-проспериращ колега.

След това пет отбора получиха награди за това, че участват по 10 години в надпреварата. Става дума за МФК Тича, Fullmax, МФК Балерини, АМФК Лудата банда и МФК Монтана.

Големият шампион в Premier лигата е Порто-Ди Ес, който се поздрави с титлата и златните медали. На втора позиция при най-добрите остана тимът на МФК Балерини, а трети са футболистите на Fullmax. С отличието за най-добър вратар си тръгна Борис Димчев от МФК Тича, защитник №1 е Драгомир Младенов от Порто, над всички при полузащитниците е Дмитро Жилчук от Fullmax, Димитър Игнатовски от Балерини е най-добър играч, а Костадин Иванов от шампионите си тръгна с две награди – за голмайстор и асистент №1. Купата за Феър плей пък отиде в отбора на Валекс-Бенита.

В Win 1 шампион е The Unity, следван от TNT и Parkmart. Тук бяха връчени следните индивидуални призове: най-добър вратар – Ивайло Вълчев (Спейс Тийм), най-добър защитник – Никола Иванов (TNT), най-добър полузащитник – Кристиян Христов (The Unity), асистент – Деян Давидов (Parkmart), голмайстор – Диян Николов (Атлетик) и най-добър играч – Румен Касабов (TNT). Наградата за Феър плей бе присъдена на МФК Пекарни Чочо.

Титлата в Win 2 е за АМФК Лудата банда. Втори е МФК Монтана, а трети – Red Partners. Вратар №1 е Димитър Стоянов (Park The Bus), топ защитник е Пламен Георгиев (DJIEN), най-добър полузащитник е Александър Василев (Red Partners), с най-много асистенции е Иван Парушев от Шато Вапцаров, голмайстор е Атанас Йончев (МФК Монтана), а най-добър играч – Антон Петров (АМФК Лудата банда). С наградата Феър плей бе отличен Park The Bus.

В Win 3 №1 е Няма такъв отбор, със сребърните медали се поздравиха футболистите на WINBET, а с бронзовите – ФК Дружба.

Веселин Добрев от WINBET е вратар на сезона, Тодор Иванов от Няма такъв отбор е №1 сред защитниците, Божидар Димов от ФК Дружба е над всички при полузащитниците, Момчил Димитров от Няма такъв отбор си тръгна с призовете за асистент и голмайстор, а най-добър играч е Денис Андреев от WINBET. С купата за Феър плей бяха отличени играчите на ФК Сокол.