МФК Тича ще си партнира с новосъздадения ФК Фратрия Варна

548
МФК Тича Варна ще си партинра с новосъздадения клуб ФК Фратрия Варна. Собственикът на новият тим ще поеме изцяло издръжката на формациите U16 (2005/06) и U14 (2007/08). Треньор на тези възрасти ще бъде Ивайло Станечев, който е с UEFA “А” лиценз.
Пред “Арена Варна” той сподели: 
“Изключително сме радостни, че въпросния човек потърси точно нас, след като беше наблюдавал мачове на децата и като цяло е имал поглед над работата ни през годините. Много рядко в България се намира някой да дава пари за детско-юношески футбол, което е нещо впечатляващо. Не се замислих много след предложението, тъй като това ще ни позволи да се доближим още повече до професионалните клубове. Първата ни задача е да направим необходимата селекция, която да ни позволи да развиваме потенциала на децата в пълна степен.
В момента това е по-трудна задача, защото сме клуб с обществено полезна дейност, където всеки желаещ може да постъпи в отбора и да спортува. По този начин се получава голяма разлика между класите в децата и е трудно за едните да наваксат, а другите да се доразвиват. Идеите и намеренията на собственика са дългосрочни. Желанието му е да направи мъжки отбор от следващата година и да се получи един плавен преход за децата от малките възрасти, в които имаме много потенциал, към по-големите формати на играта, където вече трябва и много по-профилирана и специфична подготовка, която от своя страна изисква доста средства. Именно това, че всички разходи по тренировъчен процес, мачове, транспорт, медицински заверки и т.н. ще бъдат изцяло покривани без никакъв ангажимент от родителите и децата, е нещото, което трябва да ги стимулира да се борят за местата си в отбора. Всичко си зависи от самите тях, трябва да си го извоюват.
Президентът на отбора има опит от преди години като ръководител в руския Том Томск, където играха немалко българи от близкото минало – Атанас Борносузов, Димитър Макриев, Пламен Николов, Живко Миланов и др. Ще имам помощник в лицето на Евгений Гащук, който ще се грижи за кондиционната подготовка на юношите, а както знаете при нас в Тича работи и бившият вратар Пламен Маринов, който ще има грижата да се занимава с подготовката на вратарите. Във Варна има достатъчно момчета, които искат да играят футбол, а колкото по-големи стават – толкова и клубовете, които поддържат големите възрасти намаляват. Така, че това е една перфектна възможност за тези, които наистина обичат футбола, имат заложби и желание да ги разкрият.”