МФК Спартак срещу Спортинг (Лисабон) в Шампионската лига по плажен футбол

7

Тежък жребий изтегли носителят на титлата на България МФК Спартак в Шампионската лига по плажен футбол. Варненци се паднаха с изключително класните отбори на Спортинг (Лисабон) от Португалия, бронзовите медалисти от най-силното клубно първенство на Европа Русия – Делта (Саратов), и mървенеца на Естония – Аугур Енемант.

Турнирът ще се проведе в португалския град Назаре. Нашите момчета стартират срещу руснаците на 2 юни, ден по-късно играят със Спортинг, а на 4 юни е последният им двубой от предварителната фаза срещу естонците. Победителите от деветте групи продължават на 1/8 финал, за който се класират най-добрите пет втори отбора. Място в елиминационната фаза печелят и два тима от Турнира на претендентите, в който участват други 24 клуба.

————

Хотел “Елеганс” в центъра на Варна – уникално място за бизнес пътуване или семейна почивка на най-достъпните цени

————

През миналата година Спартак зае историческото 12-о място в Шампионската лига, като на 1/8-финалите се изправи именно срещу португалския гранд. Варненци направиха може би най-силния си мач в турнира, но отстъпиха с 2:4 от класния съперник.

Трябва да се отбележи, че от тази година световната федерация по плажен футбол направи промени в турнира, заимствани от Шампионската лига в големия футбол. Така най-силно представящите се държави имат по няколко отбора в турнира. Португалците, например, са с петима участници, а руснаците – с три. По този начин надпреварата става изключително комерсиална и мащабна, а прескачането на предварителната група ще е доста трудно стъпало.