МФК Спартак срещу грузинци и португалци в Шампионската лига по плажен футбол

14
Носителят на титлата на България МФК Спартак ще играе срещу грузинци и португалци в Шампионската лига по плажен футбол, която за поредна година ще се проведе в португалския град Назаре. Жребият прати варненци в група с грузинския шампион Динамо (Батуми) и домакина Сотао.
Общо 50 отбора ще участват в турнира, като те са разпределени в 13 групи. Българите са в една от двете с три тима, а останалите са с по четири.
„Динамо е носител на титлата в Грузия в последните няколко сезона. Преди години играхме с тях на турнира във Варна, но след това се развиха сериозно. Всяка година разчитат на чужденци в Шампионската лига, сега са привлекли трима испански национали. Класен отбор са, веднъж дори бяха шести в Шампионската лига“, заяви треньорът на Спартак Симеон Христов.
„Сотао са домакините от Португалия. Те са загадка към този момент, защото не се знае с какъв отбор ще излязат. За съжаление от 13 групи нямахме късмета да сме в такава с четири отбора, а сме от двете с по три, така че ще играем един мач по-малко. Амбицията ни е да се представим достойно, което означава, че не сме си поставяли като цел задължителни победи в този турнир. Искаме да защитим доброто име, което сме си изградили в последните години в европейския плажен футбол.
Нямаме контузени играчи. Единствено Илиян Илиев остава във Варна, защото всеки момент чака дете. Благодарим на всички, които ни подпомогнаха и застанаха зад нас, за да осъществим това наше участие. След една година прекъсване Спартак за пети път ще бъде част от най-класния плажен футбол на клубно ниво в Европа“, заяви още наставникът на варненския клуб.
Тимът пътува за Португалия в събота (10 юли), а турнирът е от 12 до 18 юли.
Съставът: 
Вратари: Станислав Иванов и Добромир Господинов
Полеви играчи: Костадин Иванов, Станислав Джамбазов, Павел Адамов, Калоян Цветков – капитан, Георги Димитров, Мариан Мачиука, Кристиян Тодоров, Мартин Рачев, Стоян Филев, Иван Мартинов