МФК Спартак: Запушихме много усти на хора, които мислят, че нещата от живота идват даром

20

Треньорът на 8-ия в Европа по плажен футбол МФК Спартак Вн Симеон Христов и един от най – опитните в състава Иван Мартинов говориха в интервю за Дарик радио и dsport за този голям успех и начина, по който той бе постигнат. Варненци написаха история, след като от първенство с едва 4 отбора у нас, където този спорт е аматьорски, се изстреляха високо в клубната ранглиста със спечеленото 8 място в Шампионската лига.

Мартинов разкри също, че МФК Спартак Вн няма да има представител в националния отбор, тъй като момчетата, които са получили повиквателни, са ги отказали.

„Щастливи сме от това, което направихме. Запушихме много усти на хора, които мислят, че нещата от живота идват даром, без полагане на никакви усилия, или по-скоро на неполагане на тикава. Тези хора в последните 5 години само са се „докосвали“ до нас и трябва да осъзнаят, че са се докосвали до нещо голямо, защото ние играхме четвъртфинал. Коментарът е излишен. Следващата стъпка за един състезател е да играе за националния отбор. Там нещата стоят по един много интересен начин. Нашият отбор няма да има нито един състезател в националния тим на България. Повикватели в отбора получиха трима състезатели и те сами решиха какво да правят. Второто, което искам да отболежа е, че на хората от новия треньорски щаб на националния отбор на България, им предстои да водят първата си тренировка по плажен футбол. Това е нещо много стряскащо. Дори в отбора да бяха получени още повквитални, те също щяха да бъдат отказани, тъй като ние заставаме твърдо зад човека, който ни е открил, изградил и търпи в плажния футлбол-Симеон Христов“, каза Мартинов.

„Това, което направи отборът в това издание на Шампионската лига, е едно изключително високо постижение. То е плод на много усилия. Знаеш какво коства на момчетата, за да се подготвят за този турлнир. Този път им се получи абсолютно всичко и направиха едно блестящо представяне. Мачът, който най-трайно остава в съзнанието ми, е този срищу трикратния европейски първенец Брага. И най-смелите ми очаквания за този двубой бяха надминати от представянето на момчетата. Покозоха едно лице, което е на най-високо европейско ниво“, каза треньорът на МФК Спартак Вн и вече бивш национален селекционер Симеон Христов.