МФК Спартак започна подготовка за новия сезон

0

6Шампионът на България по плажен футбол МФК Спартак (Варна) стартира подготовка за новия сезон, в който на тима предстои участие в най-силния клубен турнир на Европа – Шампионската лига, първенството на страната, както и в редица други надпревари.

Играчите на отбора се събраха на плажната ивица във Варна, където ще протече основната част от тренировъчния процес на тима. Предсезонната подготовка на МФК Спартак ще премине в три етапа, първият от които ще бъде концентриран върху физическото състояние и кондиция на играчите. В клуба са получени и няколко покани за участие в международни турнири.

Първото попълнение в редиците на тима е защитникът Костадин Иванов, а единственият, който ще се готви по отделна програма, е възстановяващият се от операция Иван Мартинов.

МФК Спартак записа изключително успешен сезон през 2017 година, когато освен, че отново спечели титлата на страната без да загуби нито една среща в първенството, записа и най-доброто класиране на български отбор в Шампионската лига. Тимът се представи силно и в други надпревари, след като спечели трофея в първия международен турнир във Варна и завърши на второ място в силна надпревара в румънския град Дева.