Милен Бакърджиев: Добре е, че Паломино остана

0

Според Милен Бакърджиев за “Черно море“ е по-важно, че Ермес Паломино е останал на “Тича“, отколкото че с Дениран Ортега не е подписан договор. “Централен нападател като Ермес в България няма. Затова е добре, че ще продължи да радва нашата компетентна публика. Паломино е богатство за “Тича“, каза за “Народно дело“ Бакърджиев, който бе един от големите футболисти на “моряците“ през 80-те и началото на 90-те години на миналия век.
Що се отнася до Ортега, Милен смята, че Стефан Генов правилно се е отказал от неговите услуги. “Подкрепям решението на треньора за Ортега. Това, че има качества, не означава, че трябваше на всяка цена да бъде привлечен, а и той никога не е бил потенциален вариант за атаката. Бе поканен само на проби, както се прави с много други между два полусезона“, допълни Бакърджиев. Той смята, че оставането на Ортега е можело да се отрази негативно върху тима. “Първо, не се е доказал като Георги Илиев например. Второ, нямаше да е титуляр при наличието на Паломино, Божилов и Манолов. И трето, щеше да спре развитието на Румен Николов и Капитанов“, каза още Бакърджиев.
Разбра се още, че Дениран Орнега е отпаднал от сметките на Стефан Генов часове преди заминаването за лагера в Анталия. Нигериецът е е попаднал в групата, но впоследствие е изваден и уведомен, че няма да пътува.