Марев иска отложените баражи по футзал на България с Армения да се играят през октомври

194

Баражите на националния отбор на България по футзал срещу Армения по пътя към Евро 2022 са отложени и ще трябва да се изиграят до края на 2020 г. Това разкри за „Арена Варна“ селекционерът ни Благовест Марев.


Налага ви се извънредно бизнес пътуване до Варна? Хотел “Елеганс” в центъра е перфектният ви избор на локация


„Двата мача трябва да се изиграят до края на годината, като ние ще искаме това да е през октомври. При това положение все още не сме предвидили кога и как ще протече подготовката. Ще мислим когато започне първенството, за да може всички да са в оптимална форма. Ще търсим и контроли, които да изиграем преди тези мачове, но сега най важно е да отмине това положение и всички да са здрави“, заяви Марев.

Както е известно, „лъвовете“ се класираха за плейофите за втория предварителен кръг, като завършиха на 3 място в група D с 4 точки.

Марев коментира и ситуацията около коронавируса и това как влияе на работата в детско-юношеската футболна школа „Марев Старс“.

„Подържаме контакт постоянно с децата, даваме им тренировки, които да изпълняват вкъщи. Едно от нещата, които забелязвам и искам да науча децата, е за тази дисциплина в живота. Виждаме, че всички спортисти спазват най добре карантината и не се поддават и да правят грешки. Именно за това говорим всички треньори, когато казваме, че учим децата не само на спорт, но и на дисциплина, която да им помага понататък в живота. Затова всяко едно дете трябва да практикува някакъв вид спорт“, каза той.

————————-

Efbet с нов уникален бонус – 1000 лв. за казино. Регистрирайте се за секунди тук!


————————-

Марев даде своето мнение и като цяло за ситуацията с това, че спортът трябваше да спре по време на пандемията: „За всеки е много трудно това положение. За спортистите е още по-голямо изпитание, защото те са свикнали освен тренировките и мачовете, да имат постоянно движение в различни градове и държави. Всички трябва да се справим освен здравословно и с психологическото здраве. Лично аз намирам време, за да се самоусъвършенствам. Гледам стари мачове, правя разбор на изминалата група от последните клалификации по футзал тук във Варна. Наблягам на английския език и не на последно място имам време за жена ми и детето ми, което е доста палаво“.