Макенджиев: Изкарах добри години в Черно море. Дано да продължа в чужбина

106
Благой Макенджиев

Бившият вече вратар на Черно море Благой Макенджиев разкри, че е доволен от престоя си в Черно море. Преди дни от Варна обявиха, че двете страни се разделят по взаимно съгласие, пише „Тема спорт“.

“Все още нямам яснота къде ще продължа кариерата си, чакам първенството да свърши. Евентуално тези дни ще започна да мисля по въпроса. Така прецениха треньорите, че нямат нужда от мен и пожелаха да се разделим. Аз не съм имал намерение да напускам. Пак казвам, така прецениха треньорите. Аз се съгласявам с тяхното решение. Това са нормални неща във футбола. Изкарах добри години в Черно море. Нямах никакъв проблем. Мирно и кротко стана всичко. Засега никой не ме е търсил, за да мога да коментирам варианти за себе си. Ако някой го направи, ща мислим, ще говорим. Живот и здраве моето желание е, ако може, да изляза някъде навън. Но нещата не зависят само от мен. Засега няма нищо конкретно. Тепърва ще има развитие”, сподели националът.

Очаква се в най-скоро време Ботев (Пловдив) да излезе с оферта към стража. Както е известно, “канарчетата” няма да задържат Иван Чворович. Наскоро титулярят Даниел Кайзер подписа нов договор, но въпреки това се очаква да бъде продаден. Вариант пред поляка е Лудогорец.

Както е известно, освен Макенджиев Черно море освободи и Атанас Зехиров. Опции пред него са Славия и Етър. Наставникът Илиан Илиев обяви, че двамата не попадат в плановете му за бъдещето на тима.