Лидерът във Втора лига загуби с 0:4 като гост на лидера в елита

82

Лудогорец победи Спартак с 4:0 в контролата между първите в елита и Втора лига в Разград, която се игра на терена на базата „Гнездо на орли“. Треньорът на варненци Васил Петров гласува доверие на 11-те, които гласи за титуляри в първия пролетен мач с Марек на 19 февруари във Варна.

На вратата бе Христиан Славов, а пред него в защита – Архан Исуф, Мартин Василев, Петър Патев и Велислав Боев. В средата на терена започнаха Цветан Илиев, Янчо Андреев и Веселин Любомиров, а в атака – Мехмед Сабри, Иван Колев и Виктор Митев.

Домакините откриха резултата в 4-тата минута, когато Спас Делев изскочи сам срещу вратаря и вкара без проблем – 1:0. Последваха силни минути на домакините, но вратарят на варненци Християн Славов направи майсторски спасявания.Постепенно спартаклии се съвзеха и изнесоха играта в предни позиции. Те направиха няколко добри атаки, при една от които можеха да изравнят, ако ударът бе по-точен.

В 23-ата минута обаче шампионът стигна до красив втори гол. След асистенция на Рик Джонатан Спас Делев се разписа за втори път с акробатичен удар – 2:0.

Десет минути по-късно след показна атака на Лудогорец Доминик Янков вдигна от аутлинията и Каули насочи кълбото от воле в мрежата – 3:0.

Малко след това капитанът на Спартак Янчо Андреев опита да завърши атаката на своите с удар от дъгата на големия пеналт, но не му се получи и топката мина над вратата.

В началото на второто полувреме в игра за Спартак влязоха новият вратар Иван Дичевски, който записа неофициален дебют, Никола Борисов и Даниел Начев.

В първите 20 минути след почивката играта е равностойна, като липсват интересни ситуации пред двете врати.

В 67-ата влезлият като резерва за Лудогорец Кирил Десподов се възползва от първата се открила възможност пред него и отбеляза – 4:0.

Малко след това Десподов изпъкна с прекрасно изпълнение от фаул, но топката мина на сантиметри край дясната греда. Секунди по-късно Виктор Митев и Янчо Андреев напуснаха и отстъпиха местата си на Георги Чукалов и молдовеца Лаур.

В 81-ата минута Георги Чукалов отправи първия сериозен удар за Спартак в очертанията на вратата, но Слуга реагира добре и изби в корнер.

Участие в проверката не взеха вратарят Станислав Нисторов и халфът Георги Георгиев, който е с пукната костица на глезена.