Капитанът на МФК Спартак спира с плажния футбол заради изкачване в съдийството

101

Капитнът на МФК Спартак Калоян Цветков няма да доиграе сезона по плажен футбол. Причина за това е, че е утвърден в листата на професионалните съдии, които ще обслужват срещи във Втора професионална лига по футбол на страната.

Калоян Цветков е деветкратен шампион на България по плажен футбол. Като капитан е водил Спартак в пет издания на Шампионската лига и е рекордьор по изиграни срещи в турнира, в който през настоящия сезон тимът записа рекордното осмо място в Европа. От 2012 година е част от националния отбор, с който записа четири класирания на финали в ЕВРО лигата и бе в състава, който през 2018 година донесе на страната ни засега единствения трофей от турнира в Назаре. Всички тези постижения го превърнаха в годините в най-успешния състезател в този спорт в страната.

„Пожелаваме на Калоян Цветков здраве и късмет в професионалното съдийство, тъй като сме убедени, че човек с неговите качества и упоритост ще продължи да има същите успехи и в тази сфера на своето развитие“, пише официалният сайт на клуба.