Илиан Илиев с коментар за подготовката, новите, трансфера на Томбак и “Юрий Гагарин”

184
Илиан Илиев

Наставникът на Черно море Илиан Илиев засегна много интересни теми в интервюто си за Sportal.bg от Анталия. Опитният треньор коментира случващото се в клуба, историята с юношата Ертан Томбак, който обяви, че се отказва от футбола, а дни по-късно подписа със Славия, както и промените в Левски с идването на Георги Дерменджиев и Павел Колев.

“Почти всичко, което бяхме предвидили, сме го изпълнили. Лошото беше, че когато тренирахме в България, се получиха някои контузии с Георги Божилов и Васил Панайотов. Изиграхме нелоши контроли с добри отбори. Очакват ни два хубави мача с Вардар и Александрия. Новите ни футболисти са двама – Родриго, който е атакуващ и може да играе на трите позиции в атака. Цветомир Панов е защитник и може да играе като ляв бек и десен. Пожелаваме успех на напусналите футболисти. Нямаше да е приятно да не са първи опции и затова се разделихме”, започна Илиев.

“Не искам да коментирам решението на Ертан Томбак. Малко ни поизлъга, но това са неща от живота и му пожелавам успех. Приемам го доста лично, тъй като са израснали заедно със сина ми. В шести клас му помогнах да не спре с футбола. Имаше футболна болест, но Мишо Илиев го излекува, след като го препоръчах. Лошото от цялата ситуация е, че сега при нас е Виктор Попов от школата, който е с година по-малък, а неговото развиване се забави с 6-7 месеца”, допълни наставникът.

“Виждаме, че има някакво движение по строежа на стадион “Юрий Гагарин”. Казаха, че до година-две стадионът трябва да е готов. Надяваме се да има модерен стадион във Варна. Искаме да изградим отбор, който да се бори като равен с равен срещу всички. Имаме шанс и да вземем Купата. Лудогорец имат изградени структури в клуба, които дават резултат 8 години. Когато се влагат пари в един клуб на всички нива, контролът е много голям. Зад този отбор стои много работа и средства”, каза още Илиан Илиев.

“Не искам да използваме думата “легенда”. Злоупотребява се с тази дума. Ситуацията в Левски съм я коментирал много пъти. Всяка моя дума се интерпретира по различен начин. Надявам се, че след последните промени клубът ще тръгне напред. Последните години идват нови хора и слушат феновете кой трябва да е треньор и кой футболист им харесва. Българският национален отбор има бъдеще, но трябва да сме дисциплинирани. Трябва да имаме и късмет, за да играем на голям форум”, завърши треньорът за Sportal.bg.