Илиан Илиев: Не се налага Родриго да бъде опериран

233

Треньорът на Черно море Илиан Илиев съобщи добра новина след контролата с Черноморец Балчик. Атакуващият халф Родриго Енрике няма да се подлага на артроскопия, каквито съмнения имаше. „Днес Родриго беше на преглед в София и лекарите казаха, че няма проблеми“, обяви Илиев.

Той беше категоричен, че мачът с отбора от „Б“ група е преминал според очакванията. „Акцентът в този мач въобще не беше в резултата. Вчера тренирахме двуразово и е нормално да има малко повече умора сред играчите, да бъдем по-мудни, но все пак очаквах малко повече хъс и организация, особено второто полувреме. Като цяло обаче очакван мач за този период от подготовката“, каза още наставникът на варненци.

По неговите думи, бразилският атакуващ играч Габриел Лейте, който беше за няколко дни във Варна, ще се присъедини към отбора в Турция. „В момента е в Италия да си извади паспорт. Трябва да ги подаде тези документи, тъй като ние нямаме свободна квота за играч извън ЕС и дори да го одобрим няма да може да го картотекираме“, обясни Илиев.

Треньорът сподели, че ако Лейте подпише договор, и предвид привличането на Курьор, то зимната селекция в Черно море ще приключи. В случай обаче, че бразилецът не бъде одобрен, ще се търси друг нападател. „За изходящи трансфери засега няма нищо. Говори се оттук-оттам за интерес, но само толкова. Надявам се и да няма“, допълни Илиев.